Medisinsk rynkebehandling

– Den mest effektive ikke-kirurgiske metoden mot rynker

Er kanskje den mest effektive ikke-kirurgiske metoden mot rynker. Behandlingen tar kort tid og er forbundet med lite ubehag.

Millioner av mennesker har prøvd b.toksin-behandling og elsket resultatet. Huden din vil se yngre og glattere ut etter behandlingen.

b.toksin mot rynker
b.toksin mot rynker

Behandlingen

Alle bivirkninger er forbigående og forsvinner alltid. Som en positiv bivirkning bør det nevnes at medikamentet vi bruker har dokumentert effekt på både migrene og spenningshodepine.

Etter den første behandlingen vil effekten på rynkene dine vare omtrent 3-5 måneder. Dersom du ønsker det, kan du nå gjenta behandlingen. Effekten er forbigående og behandlingen må gjentas 2-3 ganger per år for å vedlikeholde optimal effekt. Ved dypere rynker kan en kombinere med såkalt filler (Juvéderm/ Restylane).

Komplikasjoner og bivirkninger

Alle behandlinger som er virksomme vil også kunne gi bivirkninger, men alvorlige bivirkninger ved behandling er svært sjeldent.

Det er alltid risiko for å få et lite blåmerke ved innstikkstedet. En lett ømhet er også vanlig. Enkelte kan få lett hodepine i et par timer etter behandling i pannen. Noen kan merke at øyenbrynene blir tunge, men dette forsvinner vanligvis innen to uker.

Alle eventuelle bivirkninger er forbigående og forsvinner alltid. En positiv bivirkning er en dokumentert effekt på både migrene og spenningshodepine.

Kan alle behandles?

Gravide, ammende og personer med nevrologiske sykdommer kan ikke behandles.

Rynkebehandling av menn

Behandlingen er like effektiv på menn som på kvinner. Andelen menn som benytter seg av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er stadig økende.

Bekymringsrynken

Vanligste området er ”bekymringsrynken” som ligger mellom øyenbrynene, pannen og ”kråkefot” rynkene rundt øynene.

Rask behandling

Huden renses først grundig, og det injiseres noen dråper b.toksin i de musklene en ønsker å behandle. Selve behandlingen er forbundet med lite ubehag og tar kun få minutter. Man kan se kortvarig rødme etter injeksjonene, men man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Det er viktig å ikke gni eller massere området som er behandlet. B.toksin kan på denne måten spre seg til nærliggende muskler, som dermed kan inaktiveres for en tid. Derimot er det gunstig å bruke musklene som er behandlet så mye som mulig den første dagen etter behandling fordi dette øker absorpsjonen og effekten av behandlingen. Det tar 2-3 dager før virkningen kommer og 1-2 uker før man får full effekt.

Kombinasjon med andre behandlinger

B.toksin kan brukes som tilleggsbehandling til plastikkirurgiske inngrep og andre kosmetiske behandlinger. På denne måten kan en få best mulig resultat. De vanligste kombinasjonene er med fillers (Juvéderm / Restylane), hudprogram (rynkekremer) og laserbehandling.

Laserlegene tilbyr b-toksin mot rynker hos følgende klinikker: