Medisinsk behandling mot tanngnissing

– Motvirker kraftig bruk av tyggemuskelen

Enkelte pasienter plages med kraftig bruk av tyggemuskelen om natten i forbindelse med tanngnissing. Ved å delvis svekke tyggemuskelen med et medikament har vist seg å være svært effektiv mot tanngnissing og ansiktsformen vil kunne bedres samtidig hos kvinner med dette problemet. Stramme loddrette muskelbånd på halsen kan også behandles effektivt med medikamentet.

Medikamentet kan svekke “masseter” muskelen, slik at kjeven får en mer feminint og mykere form. Man vil klare å spise helt som normalt, men muskelen mister noe av sin styrke, ved at medikametet blokkerer noe av kjevemuskelaturen.

Rask behandling

Bare 1 uke etter behandling vil effekten kjennes ved at man blir mindre anspent i kjeven. I tillegg vil spenninger og smerter, som kommer av tanngnissing, bli redusert. Etter 6-8 uker vil effekten merkes ved at størrelsen på masseter muskelen reduseres og kjeven får et mer feminint uttrykk. Denne reduksjonen, av muskelens størrelse, vil bli mer og mer synlig iløpet av de 2-3 første behandlingene (ca 9-12 mnd) med b.toksinbehandling av kjevemuskelaturen.

Behandlingen er svært lite smertefull, og består som oftes av 1-3 små nålestikk på hver side av kjeven. Resultatet varer som oftes i 3-6 mnd før behandlingen må gjentas.

Laserlegene tilbyr b-toksin mot tanngnissing hos følgende klinikker: