Fjerning av vorter med CO2-laser 

Dersom du har vorter, mørke eller lyse, kan disse fjernes med CO2-laser. Dette gjøres med eller uten lokalbedøvelse. Vortevevet brennes bort, lag for lag, og det er ikke nødvendig å sy etterpå. Man må ofte gå ganske dypt for å få med hele vorten, og dens «røtter». Fordelen med denne metoden er at det ikke blir arr, men det kan bli et lysere område der du er behandlet. 

Etter behandling

Når effekten av bedøvelsen går ut vil man kunne kjenne noe smerter. Ta evt. smertestillende samme kveld i form av Paracet eller Ibux. Området skal holdes rent og fuktet. Vask med Pyrisept og dekk med antiseptisk salve. Dette for og unngå infeksjon. Sett på plaster eller kompress hver dag inntil såret har grodd, ca.7-10 dager. 

Antall behandlinger/tid mellom behandlingene

Det kan være nok med én behandling, spesielt på fingervorten. Fotvorter har ofte svært dype «røtter», og det kan være vanskelig å få med alt. Det kan derfor bli nødvendig å supplere med en ny behandling. En supplerende behandling utføres i så fall etter at hud er helt leget etter første behandling. Først da vil man kunne vurdere om det foreligger gjenværende «røtter». Lege utfører behandlingen.

Dersom vi har mistanke om at pigmentflekken/vorten kan være «unormal», vil vi ta en prøve og avvente svar på denne før evt. fjerning.