Hva er Pigmanorm krem?

Pigmanorm krem er en reseptpliktig krem som anvendes av hudspesialister og klinikker med spesiell kompetanse. Pigmanorm krem er en kombinasjonskrem bestående av 3 ulike komponenter: Hydrochinon, Tretinoin og Dexamethason, som har dybdevirkning i huden med virkning på pigment, ru hud, fine rynker og solskadet hud.

Hva kan Pigmanorm krem brukes til?

Pigmanorm har først og fremst effekt på solflekker, pigmentdannelse i huden som følge av graviditet eller bruk av P-piller, og for å forbedre hudstrukturen og glansen i huden.

Anvendelse

Pigmanorm krem brukes 1 gang daglig i 7 uker. Deretter skal det holdes pause i minimum 1 måned før evt. ny behandlingsrunde. Pigmanorm  krem skal verken komme i øynene eller i munnen.

Pigmanorm-kremen anbefales å brukes om kvelden da den kan gi irritasjon i huden spesielt ved samtidig soleksponering. Det skal ikke smøres en annen krem over Pigmanorm – da kan virkningen av Pigmanorm svekkes.  Om dagen kan de vanlige kosmetiske preparater anvendes. Pigmanorm må kun brukes som anbefalt av hudspesialisten, og må ingen omstendigheter overdras til andre.

Bivirkninger

Kortvarig varmefølelse, rødme og lett svie er vanlig. Lett flassing i huden kan forekomme. Disse problemer kan behandles med vanlig fuktighetskrem som påføres om morgen.  Allergiske reaksjoner kan forekomme i sjeldne tilfeller og i så fall må man kontakte hudspesialisten for rette behandling.

Graviditet og amming

Pigmanorm krem skal ikke brukes under graviditet og amming. Man skal unngå graviditet under behandling med Pigmanorm.

Solbeskyttelse

Det er viktig å bruke høy solfaktor min. SF 30 for å forebygge dannelsen av nye pigmenteringer i huden (pigmentflekker) både under behandlingen med Pigmanorm  krem, og for å vedlikeholde effekten av behandlingen. Direkte soleksponering eller solarium frarådes. Selvbruningskrem kan anvendes med fordel.