CoolSculpting – permanent fettreduksjon

Minst 20-50% reduksjon av fett på kun en behandling gjør CoolSculpting til en metode for effektiv fettreduksjon i problemområder som mage, bh-folder og «Love Handles»

CoolSculpting er den eneste FDA-godkjente maskin for permanent fettfjerning. Dette kvalitetsstempelet innebærer at maskinen er medisinsk dokumentert og sikker i bruk.

Metoden er effektiv for fettreduksjon i problemområder som mage, hofter, bh-folder og såkalte «Love Handles».

Ønsker du en trygg, effektiv og permanent behandling er du i gode hender hos Laserlegene.

Hvordan virker Coolsculpting?

Kroppens fettceller er meget motstandsdyktige, og overlever oppvarming ved f. eksempel laser og ultralyd. De tåler imidlertid lite kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time.

Metoden kalles cryolipolyse, og er utviklet ved Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital i Boston, tilknyttet Harvard Medical School.

Hvordan foregår behandlingen?

Vevet der de lokale fettansamlinger er lokalisert, f.eks. på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakuum. Vevet kjøles ned gradvis til temperaturer like over frysepunktet. Behandlingstiden er normalt en time per område. Vi kan behandle maksimalt 3 områder på samme dag.

Under behandlingen vil du oppleve kulde, men ikke smerter på behandlingsstedet. Huden beskyttes med kuldeisolerende duk under behandlingen.

Langt de fleste kan gå rett tilbake på jobb etter behandling.

Hvor blir det av fettet?

Fettcellene som er frosset i stykker gjennomgår en prosess som kalles apoptose. Dette innebærer at de krymper over tid inntil de spises av kroppens ryddeeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår.

Det er viktig å merke seg at behandlingen IKKE øker fettstoffinnholdet i blod eller lever. Dette er vist gjennom de mange ulike studier som ligger til grunn for FDA godkjenningen av maskinen.

Hvilke resultater vil jeg oppnå?

Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20 – 40% på en behandling.

De første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3 uker. I løpet av de neste 3-4 måneder skrumper de lokale fettområdene inn. Samme område kan ikke behandles på nytt før etter 12 uker.

Laserlegene tilbyr Coolsculpting hos følgende klinikker: