Snorkereduksjon

– Merkbart mer energi og uthvilt

Snorking påvirker ikke bare den personen som snorker. Det er både forstyrrende og stressende for omgivelsene. Snorking kan også føre til medisinske komplikasjoner som f.eks. høyt blodtrykk, hjerte-kar-sykdommer, diabetes og økt risiko for andre alvorlige sykdommer.

Med bare tre behandlinger reduseres snorking som ikke bare er merkbar om natten, men en vil også få mer energi og føle seg mer uthvilt.

Hvordan foregår behandlingen?

Laserenergien har blitt brukt i rent medisinske applikasjoner og kosmetiske behandlinger i flere tiår. Ved hjelp av laserbasert oppvarming har man i de senere årene kunnet nyttiggjøre seg av denne energien til innstramming av vevet/huden. Indikasjonsområdene gjelder ikke bare ansikt, bryst og mage, men også innstramming av vevet i halsen slik at snorkeproblemer utbedres.

Den patenterte behandling NightLase som er utviklet fra dette grunnleggende konseptet viste seg å være svært effektiv og helt smertefri. Så dette er noe helt annet enn smertefulle kirurgiske prosedyrer med lang rekonvalesenstid, som fortsatt er den mest utbredte metoden på markedet pr. dags dato. I tillegg har man måttet ty til oksygenmasker eller annet ubehagelig og upraktisk utstyr om nettene.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

De fleste pasienter vil oppleve en markant bedring umiddelbart etter behandling med NightLase. Tre behandlinger er anbefalt og behandlingstiden er ca. 30 minutter pr. sesjon. Pasienten kan spise, drikke, snakke og leve et helt normalt liv umiddelbart etter behandlingen.

Passer NightLase-prosedyren meg?

Behandling NightLase inneholder ingen kirurgi og det blir heller ingen åpne sår. Prosedyren er helt smertefri og uten bruk av bedøvelse. NightLase er meget skånsom og passer for de fleste.

Hvem passer ikke behandlingen for?

Visse medisinske tilstander er kontraindisert for behandling:

  1. Epilepsi
  2. Pasienter som tar medisiner som gir økt lysfølsomhet
  3. Visse blodsykdommer
  4. Ondartede svulster

Hva kan gjøres for å redusere snorking?

Flere metoder kan redusere snorkingen naturlig:

  1. Gå ned i vekt hvis du er overvektig
  2. Unngå alkohol
  3. Unngå å spise store måltider to timer før sengetid
  4. Behandle nesetetthet hvis du er plaget av det

Hva er snorking?

Snorking er en lyd forårsaket av smal luftpassasje i halsen under søvn. Mest fordi musklene som normalt holder luftveiene åpne slappe av under søvn og luftveiene blir trangere. Snorking skyldes vibrasjonslyder i den bløte gane og øvre luftveier. Andre årsaker til snorking kan være hindringer i nesehulen, økt fettvev i og rundt halsen eller spenninger i kjevemusklene. Andre faktorer er slapphet i halsen, fedme, alkohol, stress og tretthet.

Obstruktiv søvnapné syndrom påvirker en liten prosentandel av snorkepasientene. Apné er pustestopp som varer lenger enn 10 sekunder under søvn og forekommer på tett nese eller svelg. Dette er en av de viktigste årsakene til forstyrret søvnkvalitet.

Hvordan virker det?

Laserlys skiller seg fra vanlig lys ved at det blir absorbert i vevet på en ekstremt nøyaktig og kontrollert måte. Vevet som er oppvarmet har en tendens til å stramme opp/krympe inn, og det er nettopp dette som blir brukt i skjønnhetsindustrien i en årrekke. Slimhinnene i munn krymper ekstra, og siden snorking i de fleste tilfeller er forårsaket av den noe hengende bløte ganen, vil en innstramming av vevet føre til mer åpne luftveier og dermed mindre snorking. Selv søvnapné kan også bli redusert.

Behandling med NightLase har også vist seg å ha positiv effekt på mennesker med tilbakevendende bakterielle infeksjoner i halsen. Behandlingen er smertefri. Noen pasienter beskriver følelsen som å svelge noe varmt.

Hvilke bivirkninger kan oppstå?

Et par timer etter en NightLase-prosedyren kan man oppleve litt «stivhet» i nakken, som kan minne om en mild forkjølelse. Dette er imidlertid noe som forsvinner i løpet av noen få timer.

Laserlegene tilbyr snorkereduksjon hos følgende klinikker: